Gebruikershandleidingen

RTFM, een scheldwoord, maar met een grote grond van waarheid. Het lezen van handleidingen is niet bepaald het leukste onderdeel van de hobby.

Vandaar dat het gebruik van video, audio en beelden het herkauwen van de "droge stof" trachten te verlichten. Dit door de hoeveelheid te beperken tot het noodzakelijke, zonder de belangrijke details uit het oog te verliezen.

LOGO-DMR-Belgium.JPG

Handleiding over de opzet van DMR binnen België

Een verklaring van de settings binnen de configuratie van een toestel.

DSYNCFS1.png

De communicatievorm op DMR ikv Noodcommunicatie B-EARS

Een interface om zowel transponders, repeaters als soundcard interfaces aan je Hytera te hangen. Voorbeelden voor de koppeling van de FT817, TM-D700 en TK780 met modif van dit toestel zijn beschreven.

Een koppeling van een analoge oproepfrequentie aan een digitaal, transportabel, relais, vormt het uitgangspunt voor een snelle ontplooiing in een crisisgebied.

Hoe alles gebouwd, geconfigureerd en gebruikt wordt, kan je in detail terug vinden in deze stap-voor-stap handleiding.

SIP of Voice Over IP, een beproevde technologie, laat je toe om via een smartphone. wifi en een soundcard interface, je DMR radio vanop afstand te bedienen.

Hytera heeft verschillende demo softwares om je de mogelijkheden van het DMR gebeuren te tonen en om ontwikkelaars bij te staan in hun zoektocht naar een oplossing.

Het opzetten van een relais in het BM netwerk vraagt een aantal specifieke instellingen.

Wanneer je een DMR relais op een LA/WAN met internet gateway installeert, zoals Wireless Belgium, of indien je meerdere Relais via één internet verbinding koppelt, lopen er een aantal zaken niet zo vlot.

Search And Rescue, de doelgroep van deze software, maakt gebruik van allerhande GPS trackers en radio koppelingen, waaronder ook DMR.

SARTrack Logo